المواضيع الأخيرة
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
( أميرة أرق ملاك ) | ||||
okA | ||||
3del | ||||
!هادية! | ||||
♥ÊĻmȭŋăĹįžĂ♥ | ||||
KaGo0o | ||||
Man law | ||||
قلبي معك ~ | ||||
فهد الشاعر | ||||
admin12allchat |
شوربة السى فود
صفحة 1 من اصل 1 • شاطر
شوربة السى فود
المقادير للشوربة: (لشخصين)
• جمبرى أو حلقات كالامارى أو جندوفلى أو مزيج منهم كلهم… حسب بتحبوا إيه
• نص بصلاية صغيرة متقطعة صغير
• فصين توم مهروسين
• فصين حبهان- فصين مستكة- ورقة لاورا
• كرفس متقطع (حوالى معلقة كبيرة بعد التقطيع)
• نص كوباية لبن خالى الدسم عليها معلقة نشا صغيرة
• ملح
المقادير لأساس الشوربة:
• قشر الجمبرى
• فلفل رومى متقطع
• طماطماية متقطعة
• بصلاية متقطعة
• توم متقطع
• فلفل أسود- كمون
• شرايح ليمون
الطريقة:
• لأساس الشوربة: نحط كل المكونات مع بعض وعليهم مية بحيث تغطيهم بقيمة عقلة صباع زيادة ونسيبهم يغلوا على نار متوسطة حوالى ساعة… بعدين نصفيهم… كدة بقى عندنا أساس الشوربة..
• للشوربة نفسها بقى: الجمبرى أو الكالامارى نكون غسلينه كويس طبعا ومتبلينه بشوية ملح بسيط وتوم وليمون
• فى الحلة: نحط معلقة صغيرة زيت ذرة ونشوح البصلة لحد ماتبقى دهبى
• ننزل عليها بالتوم المهروس والجمبرى والحبهان والمستكة وورقة اللورا ونقلبهم مع بعض عشان الجمبرى ياخد من ريحة التوابل.. خلى بالكوا كل ده لازم يحصل بسرعة عشان أصلا الجمبرى مش بيغيب ع النار… فا مش عايزينه يستوى زيادة
• بعدين نضيف عليهم أساس الشوربة اللى عملناه ونظبط الملح والفلفل ونسيبهم خمس دقايق يغلوا مع بعض
• أضيف الكرفس وأسيبه ياخد غلوة
• أكون محضرة اللبن ومدوبة فيه معلقة النشا وأنزل بيهم ع الشوربة وأقلب (أنا مش عايزة الشوربة تتقل… وضيفة النشا هنا بس إنها تمنع إن اللبن يفصل ويتكتل فى الشوربة مش أكتر)
وعليها عصرة الليمون الجميلة وبألف هنا عليكوا
• جمبرى أو حلقات كالامارى أو جندوفلى أو مزيج منهم كلهم… حسب بتحبوا إيه
• نص بصلاية صغيرة متقطعة صغير
• فصين توم مهروسين
• فصين حبهان- فصين مستكة- ورقة لاورا
• كرفس متقطع (حوالى معلقة كبيرة بعد التقطيع)
• نص كوباية لبن خالى الدسم عليها معلقة نشا صغيرة
• ملح
المقادير لأساس الشوربة:
• قشر الجمبرى
• فلفل رومى متقطع
• طماطماية متقطعة
• بصلاية متقطعة
• توم متقطع
• فلفل أسود- كمون
• شرايح ليمون
الطريقة:
• لأساس الشوربة: نحط كل المكونات مع بعض وعليهم مية بحيث تغطيهم بقيمة عقلة صباع زيادة ونسيبهم يغلوا على نار متوسطة حوالى ساعة… بعدين نصفيهم… كدة بقى عندنا أساس الشوربة..
• للشوربة نفسها بقى: الجمبرى أو الكالامارى نكون غسلينه كويس طبعا ومتبلينه بشوية ملح بسيط وتوم وليمون
• فى الحلة: نحط معلقة صغيرة زيت ذرة ونشوح البصلة لحد ماتبقى دهبى
• ننزل عليها بالتوم المهروس والجمبرى والحبهان والمستكة وورقة اللورا ونقلبهم مع بعض عشان الجمبرى ياخد من ريحة التوابل.. خلى بالكوا كل ده لازم يحصل بسرعة عشان أصلا الجمبرى مش بيغيب ع النار… فا مش عايزينه يستوى زيادة
• بعدين نضيف عليهم أساس الشوربة اللى عملناه ونظبط الملح والفلفل ونسيبهم خمس دقايق يغلوا مع بعض
• أضيف الكرفس وأسيبه ياخد غلوة
• أكون محضرة اللبن ومدوبة فيه معلقة النشا وأنزل بيهم ع الشوربة وأقلب (أنا مش عايزة الشوربة تتقل… وضيفة النشا هنا بس إنها تمنع إن اللبن يفصل ويتكتل فى الشوربة مش أكتر)
وعليها عصرة الليمون الجميلة وبألف هنا عليكوا
ياسمين صبرى- عضو نشيط
- الجنس :
تاريخ الميلاد : 01/08/1985
تاريخ التسجيل : 26/08/2016
عدد المساهمات : 535
مكان الاقامة : المنوفيه
( أميرة أرق ملاك )- مراقب عام المنتديات
-
الجنس :
تاريخ الميلاد : 08/02/1969
تاريخ التسجيل : 07/06/2016
عدد المساهمات : 2559
مكان الاقامة : القاهرة
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الإثنين 22 أبريل 2024, 11:34 am من طرف قلبي معك ~
» أخبروني
الخميس 18 أبريل 2024, 8:13 pm من طرف قلبي معك ~
» حالتك المزاجية !!!!
الأربعاء 17 أبريل 2024, 2:46 am من طرف قلبي معك ~
» ألتراس | Ultras
الأربعاء 10 أبريل 2024, 9:57 pm من طرف okA
» سجل حضورك بكلمة لحد ف بالك 2017
الأربعاء 10 أبريل 2024, 9:29 pm من طرف okA
» ملاعب - Stadiums
الإثنين 11 مارس 2024, 11:54 am من طرف okA
» عزفي علي آلة العود
الثلاثاء 05 مارس 2024, 7:32 pm من طرف Aseed
» همسات شاعرية ( متجدد )
السبت 02 مارس 2024, 11:35 pm من طرف قلبي معك ~
» ســجـــل حــضــورك ادامــ الــمــرايــــة ًًًًً
السبت 02 مارس 2024, 9:14 pm من طرف 3del