منتديات 12 شات
أهلا ومرحبا بكم في منتداكم منتدي شات 12 .. نتمنى لكم طيب التواجد
منتديات 12 شات
أهلا ومرحبا بكم في منتداكم منتدي شات 12 .. نتمنى لكم طيب التواجد
المواضيع الأخيرة
» نُونْ
شوربة السى فود Icon_minitime1الإثنين 22 أبريل 2024, 11:34 am من طرف قلبي معك ~

» أخبروني
شوربة السى فود Icon_minitime1الخميس 18 أبريل 2024, 8:13 pm من طرف قلبي معك ~

» حالتك المزاجية !!!!
شوربة السى فود Icon_minitime1الأربعاء 17 أبريل 2024, 2:46 am من طرف قلبي معك ~

»  ألتراس | Ultras
شوربة السى فود Icon_minitime1الأربعاء 10 أبريل 2024, 9:57 pm من طرف okA

» سجل حضورك بكلمة لحد ف بالك 2017
شوربة السى فود Icon_minitime1الأربعاء 10 أبريل 2024, 9:29 pm من طرف okA

» ملاعب - Stadiums
شوربة السى فود Icon_minitime1الإثنين 11 مارس 2024, 11:54 am من طرف okA

» عزفي علي آلة العود
شوربة السى فود Icon_minitime1الثلاثاء 05 مارس 2024, 7:32 pm من طرف Aseed

» همسات شاعرية ( متجدد )
شوربة السى فود Icon_minitime1السبت 02 مارس 2024, 11:35 pm من طرف قلبي معك ~

» ســجـــل حــضــورك ادامــ الــمــرايــــة ًًًًً
شوربة السى فود Icon_minitime1السبت 02 مارس 2024, 9:14 pm من طرف 3del

انت الزائر رقم ..

Website counter

شوربة السى فود

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل

شوربة السى فود Empty شوربة السى فود

مُساهمة من طرف ياسمين صبرى السبت 03 سبتمبر 2016, 8:53 pm

المقادير للشوربة: (لشخصين)

• جمبرى أو حلقات كالامارى أو جندوفلى أو مزيج منهم كلهم… حسب بتحبوا إيه

• نص بصلاية صغيرة متقطعة صغير

• فصين توم مهروسين

• فصين حبهان- فصين مستكة- ورقة لاورا

• كرفس متقطع (حوالى معلقة كبيرة بعد التقطيع)

• نص كوباية لبن خالى الدسم عليها معلقة نشا صغيرة

• ملح

المقادير لأساس الشوربة:

• قشر الجمبرى

• فلفل رومى متقطع

• طماطماية متقطعة

• بصلاية متقطعة

• توم متقطع

• فلفل أسود- كمون

• شرايح ليمون

الطريقة:

• لأساس الشوربة: نحط كل المكونات مع بعض وعليهم مية بحيث تغطيهم بقيمة عقلة صباع زيادة ونسيبهم يغلوا على نار متوسطة حوالى ساعة… بعدين نصفيهم… كدة بقى عندنا أساس الشوربة..

• للشوربة نفسها بقى: الجمبرى أو الكالامارى نكون غسلينه كويس طبعا ومتبلينه بشوية ملح بسيط وتوم وليمون

• فى الحلة: نحط معلقة صغيرة زيت ذرة ونشوح البصلة لحد ماتبقى دهبى

• ننزل عليها بالتوم المهروس والجمبرى والحبهان والمستكة وورقة اللورا ونقلبهم مع بعض عشان الجمبرى ياخد من ريحة التوابل.. خلى بالكوا كل ده لازم يحصل بسرعة عشان أصلا الجمبرى مش بيغيب ع النار… فا مش عايزينه يستوى زيادة

• بعدين نضيف عليهم أساس الشوربة اللى عملناه ونظبط الملح والفلفل ونسيبهم خمس دقايق يغلوا مع بعض

• أضيف الكرفس وأسيبه ياخد غلوة

• أكون محضرة اللبن ومدوبة فيه معلقة النشا وأنزل بيهم ع الشوربة وأقلب (أنا مش عايزة الشوربة تتقل… وضيفة النشا هنا بس إنها تمنع إن اللبن يفصل ويتكتل فى الشوربة مش أكتر)

وعليها عصرة الليمون الجميلة وبألف هنا عليكوا
avatar
ياسمين صبرى
عضو نشيط
عضو نشيط

الجنس : انثى
تاريخ الميلاد : 01/08/1985
تاريخ التسجيل : 26/08/2016
عدد المساهمات : 535
مكان الاقامة : المنوفيه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

شوربة السى فود Empty رد: شوربة السى فود

مُساهمة من طرف ( أميرة أرق ملاك ) الثلاثاء 06 سبتمبر 2016, 3:29 am

شوربة السى فود 128711951313

__________________________________________________
      شوربة السى فود 33b5c5b05b93f61b473d32ac6dab8e36                      
شوربة السى فود 902671346
( أميرة أرق ملاك )
( أميرة أرق ملاك )
مراقب عام المنتديات
مراقب عام المنتديات

شوربة السى فود Z
الجنس : انثى
تاريخ الميلاد : 08/02/1969
تاريخ التسجيل : 07/06/2016
عدد المساهمات : 2559
مكان الاقامة : القاهرة

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
Google