المواضيع الأخيرة
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
( أميرة أرق ملاك ) | ||||
okA | ||||
3del | ||||
!هادية! | ||||
♥ÊĻmȭŋăĹįžĂ♥ | ||||
KaGo0o | ||||
Man law | ||||
قلبي معك ~ | ||||
فهد الشاعر | ||||
admin12allchat |
فطيرة باللحمة والجبن
صفحة 1 من اصل 4 • شاطر
صفحة 1 من اصل 4 • 1, 2, 3, 4
فطيرة باللحمة والجبن
فطيرة باللحمة والجبن
المقادير:
أولا العجينة:-
2كوب من الدقيق
– 1 كوب حليب دافئ اوحسب العجنة
– 2 معلقة صغيرة ملح
– 2 معلقة صغيرة سكر
– 2 معلقة صغيرة خميرة فورية.
2كوب من الدقيق
– 1 كوب حليب دافئ اوحسب العجنة
– 2 معلقة صغيرة ملح
– 2 معلقة صغيرة سكر
– 2 معلقة صغيرة خميرة فورية.
ثانيا الحشو:-
ربع كيلو لحمة مفرومة –
ربع كيلو لحمة مفرومة –
1 بصلة صغيرة ومفرومة ناعما
– 4 حبات فلفل رومي
– ورشة ملح
– 1/2 طماطماية مقطعة صغير جدا
– رشة فلفل اسود
– جبن شيدر
– جبن موتزاريلا.
الطريقة:
اولا العجين
:- نضع الملح والسكر والخميرة علي ال2 كوب دقيق ثم نضع عليهم كوب الحليب الدافئ
– نقوم بعجن المكونات جيدا حتي تتماسك قوامها
– ثم نقسمها الي قسمين
– نضعها في طبق ونلفها بكيس بلاستيك ونضعها في مكان مقفول حتي تخمر جيدا ويتضاعف حجمها .
ثانيا الحشو:-
نقوم بتعصيج اللحمة المفرومة
(هنقطع البصلة مكعبات صغيرة- فى حلة على نار متوسطة هنضيف معلقتين سمنة
ونضيف البصل ونقلبه كويس لحد ما يتحول للون الذهبى
-هنوطى النار ونضيف اللحمة ونفتتها كويس بمعلقة خشب
– هنضيف البهارات ونقلب كويس لحد ما اللحمة يبقى لونها بنى فاتح
-هنسيب اللحمة على نار هادية وهنقلبها كل شوية لحد ما تنزل ميتها وتشربها تانى)
– ثم نضع الفلفل الرومي المقطع والطماطم المقطعة صغير جداا
– ثم نقلبها تقليبتان ثم نطفئ النار عليها ونتركها حتي تهدئ
نقوم بفرد العجين الطبقة الاولي ثم نقوم بوضعها في الصنية مدهونة زبدة
– ثم نقوم بحشوها ونضع الكاتشب
– ونضع رشة جبنة مونزريلا
– ونضع رشة جبنة شيدر
– ثم نضع اللحمة المفرومة المعصجة
– ونضع عليها كاتشب مرة ثانية ورشة جبنة مونزريلا ورشة جبنة شيدر
– ثم نقوم بفرد الطبقة الثانية ونقوم بوضعها فوق الحشو
– ونقوم بقفلها تماما من جميع الجهات
– ثم نقوم بوضع رشة جبنة شيدر ورشة جبنة مونزريلا علي الوجه
– ثم نقوم بوضعها في الفرن علي درجة حراره متوسطة واتركيهم لمدة 15 دقيقة.
( نقوم بتشغيل الفرن علي درجة حرارة عالية قبل البدئ في الحشو)
وبعد ما تستوي نقوم بفتح الشوايه حتي يحمر الوجه وتسيح الجبن ويسير لونه ذهبيا.
وبالهناااااا والشفااااا
اولا العجين
:- نضع الملح والسكر والخميرة علي ال2 كوب دقيق ثم نضع عليهم كوب الحليب الدافئ
– نقوم بعجن المكونات جيدا حتي تتماسك قوامها
– ثم نقسمها الي قسمين
– نضعها في طبق ونلفها بكيس بلاستيك ونضعها في مكان مقفول حتي تخمر جيدا ويتضاعف حجمها .
ثانيا الحشو:-
نقوم بتعصيج اللحمة المفرومة
(هنقطع البصلة مكعبات صغيرة- فى حلة على نار متوسطة هنضيف معلقتين سمنة
ونضيف البصل ونقلبه كويس لحد ما يتحول للون الذهبى
-هنوطى النار ونضيف اللحمة ونفتتها كويس بمعلقة خشب
– هنضيف البهارات ونقلب كويس لحد ما اللحمة يبقى لونها بنى فاتح
-هنسيب اللحمة على نار هادية وهنقلبها كل شوية لحد ما تنزل ميتها وتشربها تانى)
– ثم نضع الفلفل الرومي المقطع والطماطم المقطعة صغير جداا
– ثم نقلبها تقليبتان ثم نطفئ النار عليها ونتركها حتي تهدئ
نقوم بفرد العجين الطبقة الاولي ثم نقوم بوضعها في الصنية مدهونة زبدة
– ثم نقوم بحشوها ونضع الكاتشب
– ونضع رشة جبنة مونزريلا
– ونضع رشة جبنة شيدر
– ثم نضع اللحمة المفرومة المعصجة
– ونضع عليها كاتشب مرة ثانية ورشة جبنة مونزريلا ورشة جبنة شيدر
– ثم نقوم بفرد الطبقة الثانية ونقوم بوضعها فوق الحشو
– ونقوم بقفلها تماما من جميع الجهات
– ثم نقوم بوضع رشة جبنة شيدر ورشة جبنة مونزريلا علي الوجه
– ثم نقوم بوضعها في الفرن علي درجة حراره متوسطة واتركيهم لمدة 15 دقيقة.
( نقوم بتشغيل الفرن علي درجة حرارة عالية قبل البدئ في الحشو)
وبعد ما تستوي نقوم بفتح الشوايه حتي يحمر الوجه وتسيح الجبن ويسير لونه ذهبيا.
وبالهناااااا والشفااااا
__________________________________________________
ومَنْ لمْ يَعْرفَكَ يومًا
لَنْ يَفْهَمَكَ ابَـدًا ..~
..
لَنْ يَفْهَمَكَ ابَـدًا ..~
..
♥ÊĻmȭŋăĹįžĂ♥- عضو مميز
-
الجنس :
تاريخ التسجيل : 04/06/2016
عدد المساهمات : 1639
مكان الاقامة : El mahalla El kubra
رد: فطيرة باللحمة والجبن
ماشاء الله
وان كنت حخرج برة الاكل
بس جيجي شعلة نشاط ومحرك قوي وفعال اينما تواجد
مجهود جميل كعادتك جيجي
وبالنسبة لوصفات الاكل نايس اوووي
بالتوفيق دايمن ف كل الامور
تحياتي الك
__________________________________________________
اكرهني بصدق
تجاهلني بصدق
احبني بصدق
هكذا ساحترمتك
admin12allchat- عضو نشيط
-
الجنس :
تاريخ الميلاد : 08/12/1980
تاريخ التسجيل : 03/06/2016
عدد المساهمات : 604
مكان الاقامة : ف مكان تسكنة الاشباح والادخنة فلا تسالني عن عنواني والا ادخلتك مدينة الجن والاشباح
رد: فطيرة باللحمة والجبن
الله الله
هجربها بإذن الله في رمضان .. يارب بس تطلع حلوه زي اللي معموله دي
تسلم ايديك يا غاليه .. محبتي
هجربها بإذن الله في رمضان .. يارب بس تطلع حلوه زي اللي معموله دي
تسلم ايديك يا غاليه .. محبتي
مناي الجنة- مشرف المنتدى الإسلامي
-
تاريخ التسجيل : 31/05/2016
عدد المساهمات : 245
رد: فطيرة باللحمة والجبن
اه بصراحة يا عادل مجهووووووووووووود جميل
وطعمه حلو جدا
تسلم ايديك يا جيجى و عقبال ما ادوق طبخك
__________________________________________________
رغى كتيير مش حابب
كلام وأساطير مش لونى
انا واحد مشاغب
وده فى دمى من يومى
هتقولى بلاها مقالب
هقولك بلاش تلعب فى عدادك يا بيومى
رد: فطيرة باللحمة والجبن
admin12allchat كتب:ماشاء اللهوان كنت حخرج برة الاكلبس جيجي شعلة نشاط ومحرك قوي وفعال اينما تواجدمجهود جميل كعادتك جيجيوبالنسبة لوصفات الاكل نايس اووويبالتوفيق دايمن ف كل الامورتحياتي الك
لا تخرج ازاي
انا عايزاك تقيم هنا
وكل يوم هقدملكم الجديد والفريد والحصري
من مطبخ البرنسيسة جيجي
ربنا يسعد كل ايامك عادل
انا عايزاك تقيم هنا
وكل يوم هقدملكم الجديد والفريد والحصري
من مطبخ البرنسيسة جيجي
ربنا يسعد كل ايامك عادل
__________________________________________________
ومَنْ لمْ يَعْرفَكَ يومًا
لَنْ يَفْهَمَكَ ابَـدًا ..~
..
لَنْ يَفْهَمَكَ ابَـدًا ..~
..
♥ÊĻmȭŋăĹįžĂ♥- عضو مميز
-
الجنس :
تاريخ التسجيل : 04/06/2016
عدد المساهمات : 1639
مكان الاقامة : El mahalla El kubra
رد: فطيرة باللحمة والجبن
مناي الجنة كتب:الله الله
هجربها بإذن الله في رمضان .. يارب بس تطلع حلوه زي اللي معموله دي
تسلم ايديك يا غاليه .. محبتي
جربيها ياقلبي وعلى ضمناتي
تحففة جدا
وبالف هنا وشفا مقدما
ربنا يسعد كل ايامك حبيبتي
تحففة جدا
وبالف هنا وشفا مقدما
ربنا يسعد كل ايامك حبيبتي
__________________________________________________
ومَنْ لمْ يَعْرفَكَ يومًا
لَنْ يَفْهَمَكَ ابَـدًا ..~
..
لَنْ يَفْهَمَكَ ابَـدًا ..~
..
♥ÊĻmȭŋăĹįžĂ♥- عضو مميز
-
الجنس :
تاريخ التسجيل : 04/06/2016
عدد المساهمات : 1639
مكان الاقامة : El mahalla El kubra
رد: فطيرة باللحمة والجبن
KaGo0o كتب:اه بصراحة يا عادل مجهووووووووووووود جميل
وطعمه حلو جدا
تسلم ايديك يا جيجى و عقبال ما ادوق طبخك
طعمه حلو ازاي بس
قول كلام منطقي
تسلم ايدي ماشي
لكن تدوق طبخي متحلمش
قول كلام منطقي
تسلم ايدي ماشي
لكن تدوق طبخي متحلمش
__________________________________________________
ومَنْ لمْ يَعْرفَكَ يومًا
لَنْ يَفْهَمَكَ ابَـدًا ..~
..
لَنْ يَفْهَمَكَ ابَـدًا ..~
..
♥ÊĻmȭŋăĹįžĂ♥- عضو مميز
-
الجنس :
تاريخ التسجيل : 04/06/2016
عدد المساهمات : 1639
مكان الاقامة : El mahalla El kubra
صفحة 1 من اصل 4 • 1, 2, 3, 4
مواضيع مماثلة
» فطيرة اللحم بالجبنة الشيدر
» عجة باللحمة المفرومة
» كريب باللحمة المفرومة
» جلاش باللحمة المفرومة
» فطائر البطاطس باللحمة المفرومة
» عجة باللحمة المفرومة
» كريب باللحمة المفرومة
» جلاش باللحمة المفرومة
» فطائر البطاطس باللحمة المفرومة
صفحة 1 من اصل 4
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الإثنين 22 أبريل 2024, 11:34 am من طرف قلبي معك ~
» أخبروني
الخميس 18 أبريل 2024, 8:13 pm من طرف قلبي معك ~
» حالتك المزاجية !!!!
الأربعاء 17 أبريل 2024, 2:46 am من طرف قلبي معك ~
» ألتراس | Ultras
الأربعاء 10 أبريل 2024, 9:57 pm من طرف okA
» سجل حضورك بكلمة لحد ف بالك 2017
الأربعاء 10 أبريل 2024, 9:29 pm من طرف okA
» ملاعب - Stadiums
الإثنين 11 مارس 2024, 11:54 am من طرف okA
» عزفي علي آلة العود
الثلاثاء 05 مارس 2024, 7:32 pm من طرف Aseed
» همسات شاعرية ( متجدد )
السبت 02 مارس 2024, 11:35 pm من طرف قلبي معك ~
» ســجـــل حــضــورك ادامــ الــمــرايــــة ًًًًً
السبت 02 مارس 2024, 9:14 pm من طرف 3del